Слушайте!
Размер текста
Болгарское национальное радио © 2024 Все права защищены

Б. Лукарски: Най-вероятно имаме зелена светлина за възобновяване на доставките към "Мадара"-Шумен

Фото: БУЛФОТО

Търговските ни отношения с Русия се подобряват. Желание за това има и от тяхна, и от наша страна, подчерта министърът на икономиката Божидар Лукарски в Бургас, където участва във форум "Да! На българската икономика“.

Независимо от политическите отражения на санкциите от ЕС към Русия и реципрочните от руска страна, от икономическа гледна точка всички сме губещи, обясни Лукарски, като посочи, че се усеща тон на разведряване, но все пак това е един процес, който ще протече в Брюксел, а решенията ще бъдат взети до края на тази година:
Определено има желание и от наша страна, и от руска страна -  нашите търговски взаимоотношения да се подобряват и салдото, което сме имали преди санкциите , ако може да се върне като положителен баланс и съответно даже да се подобри, защото има интерес от български стоки.

Това, което мога да кажа от мойто посещение в Санкт Петербург като конкретна новина и което успяхме да постигнеме е, че най-вероятно имаме зелена светлина от руска страна да се възобновят доставките към "Мадара"-Шумен за производство за мостовете за КАМАЗ,
допълни Ликарски, като уточни, че "Мадара"-Шумен не е получавала руски доставки от 2014 г.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!