Слушайте!
Размер текста
Болгарское национальное радио © 2024 Все права защищены

Солидна глоба и отнемане на шофьорска книжка за 1 година за участниците в гонки

автогонки гонки незаконни
До 3000 лева  глоба и отнемане на свидетелството за правоуправление за срок от една година. Това е санцията за организиране и участие в нерагламентирани състезания по пътищата,  решиха депутатите от транспортната комисия. Бойко Рановски от Националната полиция, каза че напоследък сигналите за организиране на т.нар гонки са намалели:

На едно от предишните заседания се приеха разпоредби, че никой няма право да организира и участва и да използва пътищата не по предназначение. Пътищата са предназначени за превоз на хора, товари. Затова сега, след като вече има такава разпоредба, приета, трябва да има и санкция , ако не се използват. Глобите са доста драстични. Сигналите за организиране на гонки напоследък са минимални като бройка. Получаваме такива сигнали, но те са единични случаи, всеки сигнал се проверява , голяма част от сигналите не се потвърждаваха.

Депутатите от транспортната комисия решиха още, да се повишат глобите за шофиране без колан от 50 на 100 лева. Глобите за превишена скорост също се повишават. Без промяна остават санкциите за употреба на алкохол.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!