Слушайте!
Размер текста
Болгарское национальное радио © 2024 Все права защищены

Борисов: Целият свят се дели, а тук ме питат само за пенсии и за асфалт

Фото: БГНЕС

Целият свят се дели, а тук хората ме питат само за пенсии и за асфалт. Това каза премиерът Бойко Борисов в Кубрат, където присъства на откриването на нова спортна зала, заедно с министрите на земеделието Десислава Танева, на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова и на спорта Красен Кралев. Обръщайки се към християнския свещеник и мюсюлманския духовник, които благословиха новото съоръжение, Борисов каза:

Двамата казахте едно и също нещо: Господ да ни пази от катастрофи, от беди, от лоши неща и да дава просперитет на този край. Така че да се помолим всеки на своя си Господ, защото и двамата искат да е все добро. Това е най-добрият начин - попът и ходжата да са заедно. Целият свят се дели, нови разделителни линии, само за въоръжение се говори, а тука ме питат само за пенсии и за асфалт.

Радвам се, че тук виждам много млади хора и е добре те да има къде да спортуват, каза още министър-председателят Бойко Борисов при откриването на многофункционалната спортна зала в Кубрат, изградена по Програмата за развитие на селските райони. Уточни, че правителството изпълнява ангажиментите си и в момента се изграждат 60 километра пътища в този регион.

Действително това е един прекрасен район. Много англичани сега се чудят как да се върнат обратно в Англия, така че проблемите са за Великобритания, не са за нас. Ще искат сигурно гражданство. Ние сме отворени. Добре дошли са.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!