Слушайте!
Размер текста
Болгарское национальное радио © 2024 Все права защищены

Преглед на печата

След като вестник "Новинар" спря да излиза от днес, до края на лятото няма да излиза неделният брой на вестник "Труд". Това става ясно от писмо на главния редактор Петьо Блъсков до фирмите за разпространение.

Следва преглед на оставащите вестници с неделно издание. "Къщи висят във въздуха година, след като роми подкопаха Перник", пише "Телеграф". Парите за пълнене на подземните галерии свършиха, полицаи пазят дупките. От десет месеца работата по обезопасяване на пострадалата от свлачище местност в Перник е спряла, още не е минала комисия, която трябва да оцени щетите по пропуканите къщи.

"Два часа на опашка за влизане в Гърция" е водещото заглавие на "24 часа". 3 километра е била колоната от автомобили на пункт Кулата, румънци и молдовци са задръстили прохода Маказа. За днес граничните полицаи очакват задръстванията да са в обратната посока, на влизане в страната ни.

"Израел търси наши строители", пише "Стандарт". Ще бъдат одобрени кандидати, които не са работили там до този момент. Заплатата ще е около 1 500 долара.

"24 часа" информира,че на границата ни с Турция са патрулирали представители на германското антимюсюлманско движение "Пегида". Изданието се позовава на Татяна Фастерлинг, написала във фейсбук профила си,че е патрулирала с български националисти по турската граница, цитирам, "срещу арабските нападатели". Заедно с нея бил съратникът й Едвин Вагенсфелд.

Пернишкият заместник-кмет Владислав Караилиев е предизвикал скандал в самолет от Брюксел до София, съобщава "Стандарт", като се позовава на свидетелски разкази. Пийналият мъж слушал чалга от мобилния си телефон, вдигал шум в самолета и направил скандал със стюардесите, отказали да сервитрат алкохол. От общинската администрация на Перник са отказали коментар на вестника.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!