Слушайте!
Размер текста
Болгарское национальное радио © 2024 Все права защищены

Закрито е фургонното селище в Мизия, където живееха останалите без дом след наводнението

Фото: Радио Видин

Закрито е фургонното селище в град Мизия, в което живееха останалите без дом след опустошителното наводнение преди 2 години.

Близо 100 души, които останаха без дом след наводнението в Мизия, бяха настанени във фургони. Две години разходите на временното селище се покриваха от дарения, припомни Николай Нековски, заместник-кмет на общината.

Имахме добри дарители, които даваха, така че Общината не е ощетена във връзка с обгрижването на селището относно плащането на ток и вода.

Фургонното селище беше закрито, след като някои от обитателите му възстановиха част от домовете си, а на други бяха осигурени общински жилища. Комисия установи, че половината от освободените фургони се нуждаят от ремонт, преди да бъдат върнати.

Марияна Калмушка от общинската администрация:

Фургоните са ги оставили абсолютно в лошо състояние - кални, мръсни, откраднати печки, но Общината всичко възстанови. За сметка на Общината е и ги даваме във вида, в който сме ги приели.

Фургоните са предадени на пожарната, чиято собственост са. Мирослав Андреев:

Когато ние сме ги дали, те са дадени в чист вид и приятен. Сега пак ги получаваме изчистени. Фургоните се прибират в Регионалната дирекция на пожарната във Враца.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!