Слушайте!
Размер текста
Болгарское национальное радио © 2024 Все права защищены

Преглед на чуждестранния печат

България се отправи към ключовата среща на върха на НАТО с основната цел да укрепи своята сигурност в Черно море, коментира изданието New Eastern Europe. Страната в голяма степен се провали в привеждане на своите отбранителни способности в съответствие със стандартите на НАТО. България все още е далеч под 2-процентния минимум от Брутния вътрешен продукт за военни разходи, определен от Алианса, коментира изданието New Eastern Europe.

Европейските бюрократи се надяваха да действат като лидери на супердържава, подхождайки безкритично към сключването на голямата търговска сделка с Канада, пише британското издание Express. Националните държави обаче бяха в състояние на бунт, принуждавайки ЕС да преосмисли действията си, подчертава вестникът.

В крайна сметка търговският договор между ЕС и Канада - СETA, ще бъде обект на ратификация от парламентите на всички държави-членки.

Великобритания ще излезе от ЕС с "по-добро и по-светло бъдеще“ се зарече Тереза Мей, предупреждавайки, че страната е изправена пред "тежки времена“, докато преговаря за напускане, пише The Telegraph. Тереза Мей е най-дълго служилият министър на вътрешните работи за цял век, напомнят авторите на статията.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!