Слушайте!
Размер текста
Болгарское национальное радио © 2024 Все права защищены

Преглед на печата

"Стандарт" цитира Статистическия институт, че инфлацията е на минус за девети пореден месец. Годишната инфлация в края на юни е минус 1,3 на сто, пише изданието.

"Летен грип е заразил стотици", съобщава "Труд" и уточнява, че най-много са случаите по Черноморието. Вестникът цитира и специалисти, които съветват да не се предприема лечение с антибиотици.

"Сега" цитира решение на Съда по правата на човека в Страсбург, според което гражданите могат да критикуват чиновниците. Шестима души ще получат обезщетение, защото са осъдени, от наши съдилища, за подадени от тях жалби срещу държавни служители.

Вестникът пише още за абсурдни решения на българския съд – двама полицаи са получили различни съдебни решения при обжалване на наказанието си за едно и също нарушение – спане по време на нощен патрул.

Министърът на правосъдието Екатерина Захариева заявява пред "24 часа": "И на магистратите им писна от некомпетентни колеги". Тя казва, че се подготвят промени в Наказателно-процесуалния кодекс, с които ще има по-бързо правосъдие.

"Каси-пирамиди въртят половин милиард лева на година", пише "Монитор". Недостатък в законодателството ни позволява съществуването на тези финансови пирамиди под формата на малки банки. У нас има регистрирани 60 подобни популярни каси. От Министерството на финансите все още не са заявили дали ще предприемат инициатива за законови промени, подчертава вестникът.

"10% нов данък покрай данък "уикенд", пише "Капитал дейли". Изданието пояснява, че облагането ще е за сметка на работодателя, а не на наетия.

Видният археолог проф. Николай Овчаров споделя в интервю за "Труд", че държавата трябва да стимулира собствениците на сгради със статут на културни паметници да ги възстановяват и поддържат.

Собственикът на хотел и туристическа агенция Валентин Йосифов коментира пред "Стандарт", че не е възможен ръст на туристите от 30 на сто, както прогнозират негови колеги. Той призовава управляващите и работещите в туризма да разширят границите на летния сезон и да заложат на формулата "ол инклузив".

Дъщерята на покойния футболист Трифон Иванов – Галина, казва: "Смъртта на баща ми не е случайна", пише "Телеграф". Вестникът цитира нейно писмо в социална интернет мрежа. Галина подчертава, че тя и сестра ѝ нямат достъп до имуществото на баща си.

"24 часа" пише: "Държавата с четири въпроса към Божков и Ганчев за дълговете на ЦСКА". Министърът на финансите Владислав Горанов е изпратил в Агенцията за приходите оздравителните планове за ЦСКА, става ясно от публикацията.

"Дума" и "Земя" съобщават на първите си страници за преговорите БСП – АБВ и БСП – "Движение 21" за предстоящия избор на президент. На преговорите вчера левите формации декларираха воля за победа, отбелязват двете издания.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!