Слушайте!
Размер текста
Болгарское национальное радио © 2024 Все права защищены

230 000 лева от еврофондове отиват за преквалификация на 35 младежи от Антоново

Фото: www.karieri.bg

Общо 35 млади хора до 29 години от община Антоново ще бъдат включени в проект за "Подкрепа за професионалната квалификация и заетост", финансиран с над 230 000 лева от Европейския социален фонд по ОП "Развитие на човешките ресурси". Новият проект ще допринесе за значително намаляване на младежката безработици в общината, а определените участници в програмата  в продължение на 15 месеца ще получат професионална квалификация за охранители или офис секретар, разказа ръководителят на проекта Исмаил Ибрямов:

Младите хора, които ще се обучават по професията  офис секретар ще преминат и 45 часа обучение по ключова компетентност, дигитална компетентност за подобряване на уменията за работа с интернет, които са необходими за успешното изпълнение на трудовите им задължения. По време на обучението, младите хора ще получават стипендия за всеки присъствен ден. Младежите, които успешно приключат  професионалното си обучение, ще бъдат назначени на трудов договор за 6 месеца по придобитата професионална квалификация.

Изпълнението на проекта ще допринесе повече безработни млади хора от малките населени места на община Антоново да си намерят подходяща работа.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!