Слушайте!
Размер текста
Болгарское национальное радио © 2024 Все права защищены

Преглед на печата

"Размирици в Париж, палят коли и стрелят по полицаи, 10 са арестувани", научаваме от "24 часа". В северното предградие на френската столица Бомон-сюр-Оаз от вторник има протести, след като е починал задържан от полицията 24-годишен мъж, уточнява вестникът. "Телеграф" допълва темата с информация, че френската полиция е ликвидирала палатков лагер на бежанци, също в северната част на Париж. Местните жители споделят, че нелегални лагери на пришълци възникват често и спонтанно, най-вече край спирки на метрото. Повечето от тези лагери са пълни с емигранти от Афганистан и от Африка.

Във врачанското село Галиче напрежението не стихва, пише "Стандарт". Въпреки че кметът Ценко Чоков е в ареста, неговите привърженици полагат усилия да държат хората в подчинение и страх, коментира вестникът. След побоя, преди няколко дни, над един от противниците на Чоков, в нощта срещу събота са изпочупени прозорците на къщата на друг опонент на кмета.

Според "Телеграф", плажът край Варна, предназначен за нудисти, е с по-евтина такса "вход". По пет лева за шезлонг и чадър плащат желаещите да почерняват равномерно, докато на Златните пясъци сумата е двойна, и то за плаж, на който всички са облечени с бански костюми. По южното Черноморие нудистите подбират не толкова популярни плажни кътчета, на които няма никакви екстри, няма и спасители.

В неделния си брой "24 часа“ пояснява кои са петте задължителни неща, които трябва да знаем, когато сме на излет в планината. Едно от тях е да не тръгваме никога сами, след това мобилният ни телефон да е със заредена батерия, а раницата ни да не е по-тежка от една пета от теглото ни. Има и пет задължителни забрани, като например да не обуваме джапанки, колкото и да ни е топло. Подходящите за планина обувки са тези с грайфери, с дебели подметки и обхващащи глезена.

"Стандарт" пише: "Созопол изпревари Кан с яхтите". В Созопол се е състояло представяне, с възможност да се тества, на луксозен модел яхта. Градът се препълнил с любители на скъпите моторници, които са имали възможност да попътуват с модела в присъствието на собственика на фабриката-производител. Официалното представяне на новия модел яхта ще е през септември в Кан.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!