Слушайте!
Размер текста
Болгарское национальное радио © 2024 Все права защищены

Две тежки катастрофи със загинал и ранени затрудниха движението в района на Поморие

Фото: Жоро Александров

След серията пътни инциденти през почивните дни, тази сутрин две тежки катастрофи станаха в района на Поморие.  Един човек загина, а шестима са ранени.

Микробус, извозвал работници от Бургас до хотелски комплекс, се е сблъскал на кръговото преди Поморие в посока Слънчев бряг с лек автомобил със старозагорска регистрация, обяви говорителят на ОД на МВР Цветелина Рандева. Най-вероятно рискова маневра е причина за инцидента.

На място е загинал водачът на микробуса, който към момента продължава да е с неустановена самоличност, тъй като служителите от "Пътна полиция" към Поморие не са успели да разговарят с превозваните в микробуса, една жена и петима мъже.

Шестимата пострадали са транспортирани до Бургаската болница с различни наранявания. Трима от тях са хоспитализирани. По-тежко е състоянието на 19-годишен младеж, който е в неврохирургия.

С кола под наем тази сутрин на пътя Поморие-Ахелой катастрофира и 35-годишен руски турист. Дрегерът е отчел 1,35 промила в кръвта му. Двата инцидента затрудниха движението към най големият български курорт и предизвикаха големи задръствания за часове.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!