Слушайте!
Размер текста
Болгарское национальное радио © 2024 Все права защищены

АБВ предлага Първанов и Калфин за кандидатури за президент на коалиция "ляво-център"

| обновлено 26.07.16 18:51
Фото: БГНЕС
Ръководството на АБВ потвърди имената на лидера на партията Георги Първанов и заместника му Ивайло Калфин като предложения за единни кандидатури за президент на широка коалиция "ляво-център".

Това решение беше взето на заседание на изпълнителното бюро на партията. Стана ясно, че АБВ е готова за обсъждане на равно приближена, но силно избираема кандидатура за президент на широк кръг от политически формации от "ляво-център". От партията настояват за ускоряване на преговорите по номинирането на единната кандидатура за държавен глава и за вицепрезидент на политическите формации.

Лидерът на БСП Корнелия Нинова обяви, че диалогът продължава. Тя заяви, че не е изненадана от решението на АБВ, но "не се прави така".

Очаква се кандидат-президентът на левицата да бъде обявен на трети август. За тази дата са насрочени и преговорите по конкретните кандидатури между БСП, АБВ и "Движение 21", обяви Нинова:

На втори август правим Изпълнително бюро, което трябва да анализира номинираните в БСП от конференциите имена. Имаме мандат да водим разговори с другите партии за широка лява кандидатура. Ще преценим с кои имена каним АБВ, "Движение 21", другите партии на трети на разговор. Нека да дойдат със своите предложения, ние отиваме с нашите, които са номинирани от партийните ни организации, сядаме и разговаряме.





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!