Слушайте!
Размер текста
Болгарское национальное радио © 2024 Все права защищены

Дует спечели публиката на "Бургас и морето", журито отличи балада

Тони Димитрова връчва наградата на песента победител на журито и екипа -16-годишният ученик Радко Петков, композиторът Димитър Гетов и текстописецът Живко Колев

Дует с участието на бургазлия спечели наградата на публиката от 34-тото издание на конкурса „Бургас и морето”. Зрителите дадоха предпочитанията си на композитора Милен Македонски и изпълнението на Денислав Новев и бургазлията Стефан Илчев на лятната забавна песен „Морска история”.

Журито отличи балада, представена от 16-годишен ученик от Троян.  Песента „Отиде си лятото”, изпълнена от дебютата на сцената на „Бургас и морето” Радко Петков и титулувания творчески екип - композиторът Димитър Гетов и текстописецът Живко Колев спечели първата награда с 49 от 50 възможни точки. Присъди й ги журито - композиторите Хайгашот Агасян и Светослав Лобошки, дует „Ритон”,  Светослав Михайлов от група „Горещ пясък” и председателят на комисията по култура в общинския съвет Веселин Пренеров. Те класираха на второ място песента „Нищо не е същото” в изпълнение на бургазлията Димитър Атанасов и Христо Младенов. Трети остана  преподавателят в консерваторията Владо Димов, също бургазлия, познат ни от музикалния проект на Слави Трифонов „Файв старс”. Зад песента му „Само ти” стои музиката на Алекс Нушев и текста на Йоана Мирчева. 

34-тото издание на конкурса ще бъде запомнено с яркото присъствие на водещите Екатерина Евро и Сашо Кадиев, както и появата на актьора Жоро Мамалев с препратка към култовия филм "Оркестър без име". "Бургас и морето" завърши с рецитал на дует „Ритон”. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!