Зам.-министър Зорница Русинова: Преговаряме с ЕК да продължи програмата за храните

Правителството преговаря с Европейската комисия за продължаване на Оперативната програма за предоставяне на храни на най - нуждаещите се. Това заяви в Бургас зам. министърът на труда и социалната политика Зорница Русенова. Тя се включи в..

публикувано на 19.10.20 в 15:24
снимката е илюстративна

"Булевард Демокрация" на 19 октомври

Как Жан Клод Ван Дам и българските институции спасиха едно чихуахуа? Умилителната история, разказана от няколко български медии, в резюме е за едно кученце, изпратено в Норвегия с май не много легални документи, та местните служби казали, че ще го..

публикувано на 19.10.20 в 15:03

Помагала, храна и санитарни материали получават 71 семейства от община Поморие

 Проектът „2+2 = 5“ на поморийското  читалище“ Просвета1888 г" осигурява учебни помагала, санитарни  материали и храна на 71 семейства. Те са уязвими от пандемията и ще бъдат подпомогнати  за 4 месеца. Помощта е  на обща стойност 17 хиляди лева...

публикувано на 19.10.20 в 14:37

Заради катастрофа се затруднява движението по пътя Средец - Елхово

Временно движението по второкласния път Средец - Елхово се осъществява в една лента.  Причината е катастрофа в района на Средец. Трафикът се регулира от "Пътна полиция". От Агенция пътна инфраструктура призовават шофьорите да се движат с повишено..

публикувано на 19.10.20 в 10:44

Община Бургас: Няма замърсяване на въздуха през изминалата седмица

Няма нарушение на качеството на атмосферния въздух, информира пресцентърът на Община Бургас. От там съобщават, че няма и отклонения в измерваните концентрации на контролираните замърсители, показват събраните данни от измервателните станции. На..

публикувано на 19.10.20 в 10:38

Транспортна къща в Бургас няма да работи в сряда

Транспортна къща в Бургас няма да работи на   21.10.2020 г. (сряда). Това съобщават от пресцентъра на Община Бургас.  Причината е  извършване на профилактика от страна на EVN.  От "Бургасбус" предупреждават своите клиенти, че ако в този ден искат..

обновено на 19.10.20 в 10:33

Бързи Covid тестове за ученици и учители в Бургас

За първи път у нас в бургаските училища и детски градини от днес започна доставката на бързи тестове за коронавирус. 1 000 теста са осигурени от Община Бургас. Те ще се правят само при изразени симптоми на ученик или учител.  Тестът е комбиниран и..

публикувано на 19.10.20 в 10:29

БЧК - Бургас започва раздаването на храни на нуждаещи се на 19 октомври

БЧК-Бургас ще започне раздаването на продукти на социално слаби граждани от утре, 19 октомври. Това е първият етап по Оперативната програма за храни и основно материално подпомагане на нуждаещи се през тази година. За областта помощта ще получат..

публикувано на 18.10.20 в 17:00

Част от ул. „Средна гора“ в Бургас ще е затворена за движение за ден

Предстои полагане на износващия асфалтов пласт върху пътното платно на ул. "Средна гора", в участъка от ул. "Цар Симеон I" до бул. "Демокрация". В тази връзка от Община Бургас съобщават, че се въвежда временна реорганизация на движението за..

публикувано на 18.10.20 в 16:20

Елена и Радомир Петкови: Решихме да започнем семейния си живот с добро, което да остане за децата на Бургас

Младоженци от най-желаната за бракосъчетания дата - 10.10.2020 посветиха сватбата си на благотворителна кауза в подкрепа на Отделението по неонатология в бургаската многопрофилна болница. Семейство Елена и Радомир Петкови предлагат на..

публикувано на 18.10.20 в 15:17