Бутат заведение, зазидало прозорци на къща-паметник на културата в Созопол

Община Созопол ще издаде предписание да бъде съборено заведение с тераса и стълба, поставени на къща-паметник на културата. Навесът е зазидал част от прозорците.  Новият собственик на сградата иска да я реставрира в стария ѝ вид и е сигнализирал за..

обновено на 09.08.22 в 13:47

Животни проговориха с гласовете на български звезди

Български звезди, заедно със свои колеги от общо 11 европейски страни, призоваха с нов видеоклип всеки да се подпише под европейската кампания „Експерименти без животни“. Те дадоха своите гласове на куче, порода „бигъл“, заек и прасенце...

публикувано на 09.08.22 в 13:44

Допълнителни автобуси за Артик Мънкис и Джейсън Деруло

Допълнителни автобуси ще има за концерта на Артик Мънкис в петък, както и за Джейсън Деруло в неделя, съобщават от община Бургас. Освен това  ще има и допълнителни нощни курсове по линии Б11 и Б12. Във вечерта на петък срещу събота и вечерта на неделя..

публикувано на 09.08.22 в 11:51

Есента ще е готов новия паркинг в к-с "Изгрев"

Напредва работата в пространството зад бл. 5 в к-с "Изгрев“. По искане на неговите обитатели там се изгражда нов паркинг. Проектът включва нови тротоари, алеи, нови подходи към входовете на блоковете, обновено осветление. Наесен ще бъде внесена..

публикувано на 09.08.22 в 11:44

Изложение на гълъби ще има на пл. "Тройката" в Бургас

Изложение на гълъби ще има в четвъртък на пл. "Тройката" от 10ч. Посетителите ще могат да видят породата Бургаски преметач. Тя е най-голямата гордост на ентусиастите от местното гълъбовъдно дружество "МИР". По случай неговата 60-годишнина, те организират..

публикувано на 09.08.22 в 11:40

Пожарникари гасиха възобновени огнища край Слънчев бряг

Към 1 часа през нощта в района на пожара край "Ханска шатра" над Слънчев бряг се е възпламенила натрупана шума.  На място е изпратен един противопожарен автомобил и огънят е овладян.  В момента в района е задимено и на място има дежурен екип, който..

публикувано на 09.08.22 в 08:29

Осем села са без вода в община Тунджа

Аварии по остарялата водопроводна мрежа оставиха сухи чешмите и днес в десетки населени места в Ямболска област. Най- сериозна е ситуацията в община Тунджа.  Осем села са без водозахранване заради аварии както по водопреносната мрежа, така и по..

публикувано на 09.08.22 в 07:48

Голям пожар в карнобатското село Деветинци, изгорели са три къщи

Голям пожар в карнобатското село Деветинци. Изгорели са три къщи и има евакуирани хора,  съобщи за БНР - Бургас кметът на Карнобат Георги Димитров, който е на място.  Пожарът е започнал от полето в близост до къщите.  Възникнал е в 15.35 часа, съобщи..

публикувано на 08.08.22 в 16:59

Бургазлийката Мария Добрева върна изгубена сума от 2 250 лева

Сумата от 2 250 лв., изгубена в градския транспорт от възрастен мъж, бе намерена и предадена на полицията от бургазлийката Мария Добрева, съобщиха от ОДМВР-Бургас.  Жената работи като кондуктор в общинския превозвач „Бургасбус”. При приключване..

публикувано на 08.08.22 в 17:45

Доставката на дърва в Руен отново се бави

Проблем с доставката на дърва се очаква и за предстоящия зимен сезон в община Руен. Миналата година фирмите, спечелили обществените поръчки за сечта, обясниха, че забавянето се дължи на липсата на работници. Община Руен няма горско стопанство и..

публикувано на 08.08.22 в 16:20