Йоси Леви Сфари, посланик на Държавата Израел в България

Не отчитаме риск за израелските туристи в България. Те идват, бизнесът работи, академичните връзки са добри

„Израелските власти оценяват потенциалния риск за гражданите си при пътуване във всяка страна. Според тях в България не съществува конкретен риск, който да можем да идентифицираме“ – коментира посланикът в България Н. Пр. Йоси Леви Сфари в..

публикувано на 18.07.24 в 15:01

Бургас отбеляза 187 години от рождението на Левски (снимки и видео)

Бургас отбеляза 187 години от рождението на Васил Левски. Десетки бургазлии положиха цветя и преклониха глава пред паметника на Апостола в Морската градина.  Честванията започнаха с военен ритуал на почетния караул на флотилия „Бойни и..

публикувано на 18.07.24 в 14:41

Два хеликоптера на армията се включиха в гасенето на пожара край Воден

Два хеликоптера на Българската армия се включиха в гасенето на пожара край боляровското село Воден. Вятърът в района в ранния следобед се усили и това усилва възможността пожарите да се разраснат. В селото днес започнаха огледи на изгорелите къщи. Ще..

публикувано на 18.07.24 в 14:28

Общината даде старт на 45 бургаски проекта за 130 млн. лева, финансирани от НПВУ

Бургас е един от лидерите по одобрени проектни предложения, каза зам.-кметът инж.Чанка Коралска. Днес бяха представени 45 проекта на Общината, които са одобрени за финансиране от Националния план за възстановяване и устойчивост (НПВУ). Те..

публикувано на 18.07.24 в 12:43

С възпоменателна церемония почитат жертвите на атентата на летището в Бургас

12 години се навършват от атентата на летище Бургас. С възпоменателна церемония пред мемориала на морската аерогара ще бъде почетена паметта на загиналите 5-а израелски туристи и българския шофьор Мустафа Кьосов.  На ритуала се очаква да присъстват..

публикувано на 18.07.24 в 08:42
архив

В Бургас отбелязват 187 години от рождението на Васил Левски

Ритуал за отдаване на военни почести и полагане на венци и цветя пред паметника на Васил Левски ще се проведе днес в Морската градина на Бургас. Отбелязва се годишнина от неговото рождение. Преклонението пред делото и саможертвата на Апостола..

публикувано на 18.07.24 в 08:30
Село Воден, община Болярово, област Ямболска, е в пламъци.

Усложнява се обстановката в крайграничната община Болярово

Огънят е достигнал до къщите в село Воден и се налага временна евакуация на жители. Силният вятър в следобедните часове отново е разпалил пожара, като огънят е преминал към къщите в село Воден, информира говорителят на полицията Татяна Павлова...

обновено на 17.07.24 в 17:46

Созопол чества своя празник днес

На Света Марина празнува град Созопол. Програмата през деня включваше литургия в храма "Св. вкмч. Марина", освещаване на трапеза и плувен маратон.  БНР Бургас стана част от празника на града с открито студио на главната улица в Созопол...

публикувано на 17.07.24 в 15:37

Кръстовището между улиците "Македония" и "Патриарх Евтимий" временно е затворено

Във връзка с обновяването на водопроводната и канализационна мрежа в Бургас, по ул. „Патриарх Евтимий“, от днес до 29 юли – понеделник, се въвежда временна организация на движението на превозни средства, съобщи Община Бургас. Затворено за автомобили е..

публикувано на 17.07.24 в 15:25

Камено ще има нова пожарна и пожарен автомобил с финансиране от международен проект

През следващите две години Община Камено и РД „Пожарна безопасност и защита на населението“ – Бургас ще бъдат част от международен проект Co-Resilience - „Сътрудничество за изграждане на капацитет за устойчивост на общността при горски пожари и ранно..

публикувано на 17.07.24 в 14:36