Слушайте!
Размер текста
Болгарское национальное радио © 2024 Все права защищены

Преглед на чуждестранния печат

Реформите в армията са водещата тема за турската преса днес. "Цивилна революция в казармите", "Армията се подновява напълно след предателството на тъмна структура, проникнала в Турските въоръжени сили", са повечето от водещите заглавия по темата. "Милиет" отбелязва: "Преход към цивилен период в армията".
Критичният към правителството вестник "Биргюн" посочва, че: "Вместо да се оправя блатото, то се задълбочава", като дава думата на експерти, според които реформата във въоръжените сили няма да е от полза, а в ущърб. 
Фетхуллахистката терористична организация ФЕТО може да действа и в други страни и неприятности може да има навсякъде, предупреждава турският посланик в Скопие в интервю за македонското издание "Вечер". 
Радикализмът никога не е бил в традицията на исляма и най-голяма вреда от него имат мюсюлманите, подчертава в интервю за сръбския вестник "Данас" главата на Ислямската общност в Сърбия Сеад Насуфович. 
Вашингтон ще санкционира организаторите на хакерската атака срещу Хилари Клинтън, пише "Независимая газета" под заглавие "САЩ и Русия започнаха трета световна война в интернет".
Според високопоставени източници на "Ню Йорк таймс" от президентската администрация в САЩ американският списък с ответни действия може да бъде много голям - от хакерски контраатаки срещу системите на руската Федерална служба за сигурност и Главното разузнавателно управление до санкции срещу лица, замесени в разбиването на компютрите на Демократическата партия. 
Официалните продажби на алкохол в Русия са намалели с 9% през последните 7 години, алармират от "Ведомости". Това е в резултат от въвежданите ограничения по време и място в продажбите на спитни напитки. Хората в Русия купуват по-малко легална водка, но това не означава, че пият по-малко, посочва маркетолог, цитиран от изданието.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!