Слушайте!
Размер текста
Болгарское национальное радио © 2024 Все права защищены

Операция на турската полиция срещу ИД в южния град Адана

Фото: ЕПА/БГНЕС

22 души, за които се предполага, че принадлежат към терористичната групировка "Ислямска държава", са били задържани при полицейска операция в провинция Адана, южна Турция.

Турски информационни източници съобщиха, че спецчасти за борба срещу тероризма са предприели обиски и арести в над 20 селища на провинцията Адана на адреси, за които се твърди, че са били клетки на джихадистите и планирали терористични нападения в Турция.

Край Адана се намира военновъздушната база Инджирлик, която се ползва за удари срещу ИД от международната коалиция, водена от САЩ.

Информационните източници съобщиха, че американският държавен секретар Джон Кери ще посети Турция в края на този месец. Посещението идва на фона на обтегнатите отношения между Анкара и Вашингтон заради някои твърдения от турска страна, че Съединените щати имали пръст в опита за преврат, а също и заради искането на Турция да й бъде предаден ислямският духовник Фетуллах Гюлен, който се намира в страната и е обвиняван за организатор на опита за преврат.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!