Слушайте!
Размер текста
Болгарское национальное радио © 2024 Все права защищены

Преглед на печата

Втори сме по пиратство в света, съобщава "Телеграф". Литва е първенец, най-примерни са германците. Данните са на IT компания, която всяка година прави проучване за защита на авторските права в интернет. Намаляло е рязко потреблението на торентите, защото хората все по-често предпочитат мобилните устройства за сметка на стационарните компютри, установяват още от компанията.
"Бокова е пета след второто гласуване в ООН", информира "24 часа" на първа страница. Според западни медии, това гласуване е усложнило ситуацията с кандидатите и все още нищо не е решено. С най-големи възможности да заеме поста генерален секретар на ООН е бившият португалски премиер Антонио Гутериш. Бокова е загубила два гласа от първото гласуване.
"Борисов с нова идея за АЕЦ Белене", пише "Стандарт". След телефонния разговор с руския президент, нашият премиер сподели пред журналисти, че е изненадан от добронамереността на Владимир Путин. Според Борисов, АЕЦ "Белене" може да се превърне в частен проект с малко участие на държавата, защото никой не иска да инвестира  без държавата да е поела някакъв ангажимент, каквото намерение имаше до този момент правителството.
"Стандарт" разказва за поредния успех на Националната ни опера, представленията на открито, под звездите, в подножието на Белоградчишките скали. "Софийската опера гони рекордите на Гинес", според вестника. Довечера, под скалите, зрителите ще могат да гледат представление на балета "Лебедово езеро".
Ползването на велосипед под наем в Бургас е пет лева за един час, което прави услугата двойно по-скъпа от Виена, според "Телеграф". В австрийската столица велосипед за един час под наем е едно евро. Едно от най-търсените забавления на плажа на Слънчев бряг е карането на сърф, цената е 20 лева за един час.  
В "24 часа" има съвети какви коктейли са подходящи да се пият, докато сме на плаж, има и информация кои са най-предпочитаните книги за четене през летния отпуск. Сред издателите в момента има известно колебание какво се търси най-много, но тенденцията клони към по-сериозните четива. Скоро покемоните ще се появят и в книга, докато в криминалната литература се забелязва засилено влияние на шведски автори. Има известно съживяване на интереса и към екшън романите.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!