Слушайте!
Размер текста
Болгарское национальное радио © 2024 Все права защищены

Карнобат отказа изграждане на инсталация за преработка на птича тор

Община Карнобат е против изграждането на инсталация за преработка на птича тор в града. Инвестиционното предложение е на бизнесмена Минчо Гроздев. Аргументите на местната администрация са, че от техническите характеристики на бъдещата производствена площадка ставало ясно ,че в нея могат да се преработват и други отпадни продукти, т.е да бъде обособен екарисаж на открито, заяви кметът Георги Димитров.

"Ние смятаме, че това нещо е вредно за Карнобат, защото миналата година се опитаха да правят, нерегламентирано даже, проби и беше обгазен целият град. Сега става дума за едни огромни количества, около 40 тона компост на ден по открит способ, което би довело до огромно замърсяване на въздуха. Докато съм кмет няма да кажа "да" на подобна инвестиция."

Спазили сме всички екоусловия, не виждам причина за отказ, бе краткият коментар на бизнесмена Минчо Гроздев пред радио Бургас. Сагата е от септември миналата година. Около местните избори бизнесмена като лидер на Земеделския народен съюз разчете проверките на екоинспекцията по сигнал на кмета като политическа атака. По инвестицията се очаква становището на регионалната екоинспекция, с казуса е запозната и министъра на околната среда и водите Ивелина Василева.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!