Слушайте!
Размер текста
Болгарское национальное радио © 2024 Все права защищены

Собственик на транспортна фирма е задържан за стрелбата в Стара Загора

| обновлено 12.08.16 15:40
Фото: Венелина Попова

Полицията е задържала Пеньо Пейков - собственик на фирма за автобусни превози, в чийто офис в Стара Загора бе прострелян 46-годишният Христо Александров, по прякор Магарето. Александров, който е доведен син на Пейков, е притежавал пълномощно да управлява транспортната фирма. 

Пейков е стрелял с незаконно притежаван пистолет „Макаров“ със заличени номера, съобщават от прокуратурата. Произвел е четири изстрела, два от тях са рикоширали и са попаднали в тялото на пострадалия. Предстои да му бъдат повдигнати обвинения за опит за умишлено убийство и за притежание на незаконно оръжие. 

Вече са извършени всички процесуално-следствени действия и разпити на свидетели, взети са натривки от ръцете на Пейков и са назначени съдебно-медицинска, съдебно-балистична и психиатрична експертиза на обвиняемия. За престъплението Наказателният кодекс предвижда „лишаване от свобода“ от 10 до 20 години.

Пред "Хоризонт" д-р Живко Желязков - заместник-директор на Университетската болница заяви, че Александров е с четири-пет входни и отходни отверстия от куршуми. Пациентът е с опасност за живота, на командно дишане и е подложен на операция на корема, гърдите и гръбначния стълб.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!