Слушайте!
Размер текста
Болгарское национальное радио © 2024 Все права защищены

Преглед на печата

"България е пета по ръст на икономиката в Европейския съюз", пише, на първа страница , вестник "Сега". Данните са на Евростат и нашата статистика. Притеснителни са обаче данните за инвестициите.
"Цветан Василев с обвинение за престъпен бос", пише "Монитор". Прокуратурата пратила, преди 2 месеца, ново искане за екстрадиция на Василев и го привлича под отговорност  като тартор на организирана престъпна група. Вестникът добавя, че документите за това са предадени от обвинението на адвоката на банкера-беглец.
Турски холдинг иска летище София на концесия, съобщава "Дума", като се позовава на турски вестници. Става дума за холдинг, който е сред инвеститорите на строящо се трето летище в Истанбул. 
"Стандарт" информира, че през септември ни очакват ваканции на промоция. Заради събиращите се два пъти по четири почивни дни, предстои да се предлагат отстъпки от туроператорските фирми, така удължават летния сезон. 
"24 часа" излиза с водещо заглавие: "Съюзът на съдиите обвини в декларация МВР за бягството на турския шофьор". От МВР контролират, по принцип, хората под домашен арест. Съдиите били възмутени от агресията в коментарите срещу домашния арест на Фарук Бехташ. Чужденецът прегази семейство мотористи през юли и след като съдия Недялка Николова постанови за него домашен арест, той изчезна.
"Държавата ни не се управлява по конституцията, а по волята на премиера", казва, в интервю за "Сега", адвокатът Михаил Екимджиев. Според правозащитника, ако имахме истински главен прокурор, той би трябвало да се задейства, защото предаденият на Турция Бююк очевидно е злоупотреба с власт.
"Стандарт" предлага цялото интервю на премиера Бойко Борисов от вчера в Нова телевизия, за което беше остро критикуван от правозащитници, най-вече заради начина, по който оправда екстрадицията на турския бизнесмен. "Труд" също помества цялото интервю, озаглавено "Заплашва ни мигрантска суперкриза". 
Според бившия министър на образованието, проф. Сергей Игнатов, фалитът на университетите ще е оздравителен. Игнатов смята, че сливане на ВУЗ-ове ще е най-добрият ход. Освен това, той прогнозира, че ще намалява броят на младите, които искат да се обучават в чужбина.  
Морски жрици вадят по 10 бона на месец, ромките имат промоция по 5 лева, въпреки че тарифите, в разгара на летния сезон, са повишени. Това е темата на днешния брой на "Телеграф". Варна си има свой булевард на греха, а за по-заможните клиенти има момичета на повикване за 120 евро.
Поетът музикант Михаил Белчев уверява, в интервю за "Монитор" "Чувствам се млад". Обичаният творец навършва днес 70 години. Той подготвя концерт през есента в НДК. 
"Още дъжд и бури до края на лятото", пише "24 часа". След двата хладни дни днес и утре, от другата седмица лятото се връща, прогнозират метеоролози.  Има вероятност за още летни бури до края на сезона, но няма опасност от бедствия като в Македония, успокояват те. 



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!