Слушайте!
Размер текста
Болгарское национальное радио © 2024 Все права защищены

Жителите на Камено се вдигат на протест заради лош път

Фото: Радио Шумен

Жителите на град Камено излизат на протест от 8.00 до 10.00 часа, заради лош участък от околовръстното шосе на града. Проблемното трасе е по средата на отбивката от магистрала „Тракия“. През него минава и най-краткият път за Созопол. За да избегнат осеяното с дупки Околовръстно шосе, тежкотоварните автомобили, които зареждат от рафинерията, и колите с летовниците са започнали да преминават през центъра на Камено. 


Увеличеният трафик предизвика недоволството на хората, обяви Диана Желязкова, която е начело на Инициативния комитет, организирал протеста: 
От 6.30 - 7.00 до към 15.00-16.00 часа. Има един час спокойствие и после трафикът е в обратна посока. Протестът е мирен. Главната улица, която минава през Камено, ще бъде затворена и всички улици от Околовръстното, през които се влиза в Камено, също ще бъдат затворени.

Протестът е насрочен от 8 до 10.00 часа. До него се стигна, след като 1200 души с подписка до Агенция "Пътна инфраструктура" поискаха трасето от над два километра да бъде спешно ремонтирано. От Агенцията отговориха, че до края на тази година не разполагат с необходимите 1 милион и 800 хиляди лева.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!