Слушайте!
Размер текста
Болгарское национальное радио © 2024 Все права защищены

Акценти от чуждестранния печат

Губернаторът на щата Уисконсин задейства националната гвардия след нощ на безредици, четем в  "Гардиън". Изданието отбелязва, че напрежението в града се е засилило между местните чернокожи жители и полицията, паралелно с безпокойството навсякъде в САЩ.

От "Вашингтон пост" уточняват, че северната част на града, където избухнаха безредиците, отдавна е място, изпълнено с недоверие между полицията и населението.

Предпоставките за насилието на расова основа в Милуоки датират от десетилетия, споделят местни жители пред "Ню Йорк таймс".

В отговор на съобщенията за нарушения на режима на спиране на огъня в Източна Украйна политици от Християндемократическия съюз в Германия искат на Киев да бъдат доставени оръжия. Германската социалдемократическа партия и Зелените са против, но се обявяват за по-твърдо отношение към Русия, пише "Франкфуртер алгемайне цайтунг".

Руският съд постави под стража нов заподозрян по делото за диверсиите в Крим, подготвяни от украинските тайни служби, съобщава "Комерсант". Междувременно украинските власти и военните опровергаха твърдения на Федералната служба за сигурност, че кримските диверсанти са служители от военното разузнаване на Украйна, посочва вестникът. Руските тайни служби не уточняват колко са общо задържаните, добавят от изданието.

"Опитът на украински диверсанти да проникнат в Крим нажежи военните противоречия между Москва и Киев", който "тиражира страшни приказки, че Москва се била запасила с атомни бомби и бойни лазери", пише "Независимая газета".

Новината донякъде разтревожи местните жители и туристите, но няма отказани почивки и екскурзии, съобщава "Газета".

Тази година ще бъде най-добрата за румънския туризъм, посочват от румънското издание "Ромъния либера". Периодът около 15 август традиционно е най-натовареният, защото се отбелязва Денят на морския флот, допълва вестникът.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!