Слушайте!
Размер текста
Болгарское национальное радио © 2024 Все права защищены

Преглед на печата

Пет часа се чака на влизане в България от Турция на ГКПП „Капитан Андреево“. Колоните от превозни средства са заради многото гастарбайтери, които се връщат след отпуск в Западна Европа и заради засилените проверки за бежанци, пише "Телеграф" на първа страница. Положението на ГКПП „Калотина“, в посока Сърбия, не е толкова напрегнато, защото влезлите от Турция излизат от страната ни и през двата моста над Дунав, пише още вестникът.

Общински служители се жалват, че намаляват заявленията за сключване на брак, пише "Стандарт". Според обредниците, това се дължи на внушенията на врачки, които съветват младите да не се женят във високосна година, каквато е 2016-та. Има поверие, че сватбата във високосна година не води до сполучлив брак.

"Фестивалите са нова ниша за развитието на туризма", това е заявил заместник-председателят на партия ГЕРБ Цветан Цветанов при гостуването си на фестивала на носията в Жеравна. Той беше гост и на събора на каракачаните в местността Карандила в Сливенския Балкан. Цветанов изрази задоволството си, че напоследък у нас се провеждат много подобни фестивали, защото те създават духовност, пише "Стандарт"

"24 часа" разказва за някои животински видове, нетипични за нашите географски ширини, които нарушават екоравновесието и са дори опасни. В Плевенския язовир "Долни Дъбник" са открити сладководни медузи, характерни за Китай. Нежелан гост у нас е и азиатската калинка, наречена „Хармония“, обичайна за Япония, Корея и Китай.

Прогнозирането захлаждане през следващата седмица ще е кратко, а септември ще е чудесен месец за почивка на море, съобщава още "24 часа". Прогнозата е на Петър Янков от ТВ-МЕТ. Втората половина на септември ще е по-суха и по-спокойна. Захлаждането, което очакваме тези дни, ще е от понеделник вечерта до четвъртък включително.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!