Слушайте!
Размер текста
Болгарское национальное радио © 2024 Все права защищены

Преглед на печата

Цените на петрола отново падат, но у нас литър бензин поскъпва и вече е повече от два лева, поскъпва и газта за автомобили, цената е почти един лев, пише "Труд".

Десетки водят съдебни битки за причинени от лошите ни пътища катастрофи, пише "Монитор". Средно по 300 лева са обезщетенията за автомобила, увреден от изтърбушени шахти или дупки. Делата са срещу общинските администрации или пътната агенция заради бездействие и лоша поддръжка на пътната мрежа, обобщава вестникът.

Фекалии в реката в Слънчев бряг вмирисаха курорта, съобщава "Телеграф". Туристите бягат от района. Търси се източникът на замърсяването, пробите от проверките ще са готови най-рано днес следобед.

"Борисов награди "вечния" шеф на Комисията за защита на конкуренцията с престижен пост" е водещото заглавие на вестник "Сега". Петко Николов вече оглавява Патентното ведомство. Той беше директор на Агенцията за приватизация, след което 13 години управляваше КЗК, припомня изданието. Кадровата политика е тема и в рубриката "Наблюдател" на вестник "Сега". Непрофесионалисти продължават да обсебват дипломатическите служби, благодарение на нескопосан закон и партийна закрила. Даниел Митов е поредният министър, който не посмя да вкара в някакви приемливи граници за тези назначения, пише в коментара.

"Капитал дейли" информира, че се съкращава срокът за свързване на абонат с електрическата мрежа с един месец. Правителството прие промяната с цел насърчаване на инвеститорите.

Миграцията към Бургас увеличи първолаците, пише "24 часа". Тази година са повече със 147 в сравнение с миналата, заради преместилите се от Сливен и Ямбол в морския град.

"Инициативен комитет събира широка подкрепа за генерал Радев", пише "Земя", след като вчера БСП заяви, че не желае коалиция с АБВ за изборите за държавен глава.

Вестникът цитира и социолога Андрей Райчев, който прогнозира шанс за победа за генерала. "БСП отказа коалиция с АБВ", е водещото заглавие на "Дума". Радев ще представи платформата си в четвъртък, движение "Социалдемократи" подкрепи номинацията на левицата, пише още изданието.

Министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова заявява, в интервю за "24 часа", "До дни отново ще се обяви търг за изработване на толсистемата за мигистралите". Тя декларира и че новият вариант за Кресненското дефиле ще е най-щадящ околната среда.

"Стандарт" съобщава "Борят се за живота на алпинист номер едно". Боян Петров е в кома, след като вчера бе блъснат от кола, заедно с колегата си Андрей Ковачев, оглеждайки маршрута на бъдещата магистрала през Кресненското дефиле. Двамата са във Военномедицинската академия, пише "Стандарт". Вестникът помества интервю с директора на болницата, генерал-майор проф. Николай Петров, който информира, че през септември ще имат нова клиника, по нефрология.

Психологът Бойка Трифонова съветва, чрез вестник "Труд", да даваме воля на емоциите си, да се оплакваме, защото мрънкането помага на много хора.

Климатологът доц. Георги Рачев, заявява, че глобалното затопляне не е мит и нашата зима все повече заприличва на зимата в Гърция, тоест става все по-мека и по-топла. Той прогнозира, че през септември, на места, температурата ще стигне до 33 градуса. Очаква ни поредната хубава есен, но октомври и ноември ще са с повече дъждове.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!