Слушайте!
Размер текста
Болгарское национальное радио © 2024 Все права защищены

Ангела Меркел защити бежанската си политика

Aнгела Меркел
Фото: БТА

Германският канцлер Ангела Меркел защити бежанската политика на правителството, което оглавява. В лятното си интервю за телевизия АРД тя посочи, че страната е постигнала много успехи, както в интегрирането на бежанците, така и в повишаването на сигурността.

В интервюто Ангела Меркел директно отговори на нападките на коалиционния си партньор – лидерът на социалдемократите Зигмар Габриел, който ден по-рано я обвини, че партията й блокира решенията за отпускане на повече пари за интеграция.

Ние решавахме всичко заедно в коалицията, при това бързо. Отделихме много средства и резултати има, заяви Меркел. И в следващите седмици управляващата коалиция ще трябва да взима още решения за подобряване на ситуацията, посочи още тя. Канцлерът защити и прочутото си изречение: Ще се справим, което се превърна в мото на кампанията по приемане на бежанци. Тя обясни, че го е изрекла като мотивация пред една огромна задача, с която германското общество се е нагърбило. Направихме много, но има и още какво да се желае, заяви тя.

Габриел обвини ХДС вчера, че блокира отпускането на повече пари за комуните и общините. Той защити и идеята за въвеждане на горна граница в притока на имигранти.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!