Слушайте!
Размер текста
Болгарское национальное радио © 2024 Все права защищены

Новият артистичен директор на Старозагорската държавна опера е Веселина Кацарова

Веселина Кацарова

Веселина Кацарова ще е артистичен директор на Старозагорската държавна опера през новия творчески сезон. Това обяви Огнян Драганов - директор на културната институция след преговори със световната прима. Кацарова пристига в Стара Загора за откриването на Фестивала на оперното и балетното изкуство през ноември.

Веселина Кацарова е дала съгласието си да приеме поста на артистичен директор в края на август, заяви за "Хоризонт“ Огнян Драганов, който вярва, че с нейно участие операта ще излезе на нови сцени:

Ние трябва да я отворим тази опера максимално към света на операта. Тя има всички контакти, много по-високи, отколкото някой може да си представи, че може да има в България. Тук ще стегнем редиците и хората трябва атестации да им направим и да ги сложим на мястото им. Защото големият проблем в операта е, че хората не са на мястото си.

На 3 декември Веселина Кацарова ще изнесе концерт заедно с ансамбъл "Филип Кутев“, който е част от програмата на Фестивала на оперното и балетно изкуство. За "Хоризонт“ майката на Веселина Кацарова съобщи, че тя се възстановява след нанесената й травма през август в Инсбрук, когато двама бежанци се опитаха да я ограбят на улицата. В момента тя репетира усилено за концерти в Япония с Виенската филхармония.





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!