Слушайте!
Размер текста
Болгарское национальное радио © 2024 Все права защищены

Стара Загора - един от градовете с най-висок ръст на заболявания от астма и алергии в България

Фонтанът в парк "5-ти октомври" в Стара Загора
Фото: Недко Недев

Стара Загора е един от градовете с най-висок ръст на заболявания от астма и алергии в България, твърдят специалисти пулмолози и алерголози.

От фирмата-концесионер по чистотата в Стара Загора "ЗАуба" и от отдел "Екология" в общината твърдят, че улиците в града се мият редовно по график, но според жителите информират, че не са виждали колите на фирмата да мият улиците нито денем, нито нощем. 

Според Николай Недялков, представител на фирмата-концесионер,
 улиците се мият по график, направен от общината. Съществуването на такъв график потвърди и  Пламен Йорданов, началник-отдел "Екология", но не предостави копие от документа, тъй като той може да бъде получен само след разрешение на ресорния заместник-кмет. 

По думите на Йорданов
улиците на града, поне в централната му част, се мият поне два пъти годишно съобразно релефа и разположението им и то задължително в часовете преди разсъмване. 

Не съм лично виждала и  не се диша лесно - определено на моето дете много се отразява това. Има алергии, има секрети, а на третия ден на море или на планина те изчезват. Преди години се миеха редовно, но сега не
, обясниха живеещи в близост до централния парк на града. 



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!