Слушайте!
Размер текста
Болгарское национальное радио © 2024 Все права защищены

Офталмолог от Виена ще консултира и оперира при необходимост 8-годишно дете с травма на окото

| обновлено 17.09.16 10:39
Фото: БГНЕС

Доктор Анелия Хохвартер, офталмолог от Виена, е пожелала да консултира и при необходимост да оперира 8-годишния Михаил Иванов от Стара Загора, който е с тежка травма на окото.

По инициатива на неговата учителка Димитринка Костова за лечението на детето в Израел деца и родители са пуснали пари в кутия, която ще бъде отворена и в събота. В  банковата му сметка само за ден са преведени 7 000 лева.

След като чула интервюто с учителката на пострадалото дете по "Хоризонт", доктор Хохвартер се свързала по имейл с училището и с майката на Михаил.

Пред кореспондента на БНР в Русе офталмологът от Виена сподели, че е готова да направи преглед и при необходимост операция на Мишо в Пловдив, където ще приема пациенти на 28 септември. Лекарката отхвърли версията за отлепена ретина на окото, защото детето според нея имало 10 % зрение.

В България има специалисти, които биха могли да се наемат, според мен, за тази операция. Аз се учудвам, че детето е изпратено в Израел. За 12 хиляди долара то може да се оперира по-евтино и във Виена, обясни доктор Хохвартер в отговор на въпроса дали не може подобна операция да бъде извършена и у нас, както посочи доц. Ива Петкова от София.

При необходимост доктор Хохвартер би оперирала детето без хонорар. За мека леща и за хирургически консумативи родителите на Михаил трябва да платят около 2000 лева.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!