Слушайте!
Размер текста
Болгарское национальное радио © 2024 Все права защищены

В София се провежда екоинициативата "Смарт Мобилити Фест"

Фото: БГНЕС

Липсата на подходяща инфраструктура е една от причините за слабото използване на електромобили в България, смятат от софийския Център за градска мобилност.  Екоинициативата "Смарт Мобилити Фест" продължава до 17.00 часа в Княжевската градина до паметника на Съветската армия. Проявата е част от кампанията "Европейска седмица на мобилността". 

На изложението "Смарт Мобилити Фест" се представят фирми за електрически автомобили, велосипеди, триколки, скутери и други иновативни средства за предвижване. Това, което е важно да достигне до хората, е, че тези превозни средства са важни за устойчивото развитие на придвижването, обяснява Цветан Цолов от Центъра за градска мобилност:

Една от пречките, които хората припознават за използването на електрически автомобили е липсата на инфраструктура и това също е фокус, върху който трябва да се фокусираме в бъдещите години, съответно пък инфраструктура липсва, защото не са толкова разпространени електромобилите, но мисля, че с общите усилия, както на производители на автомобили, така и на производители на инфраструктура в бъдещите години ще успеем да увеличим дела на този вид начин за придвижване.

Пазарът за електрически автомобили тепърва ще се развива, казват от фирмата, която е фокусирана върху градските велосипеди, електрическите, които са качествена изработка, започват от 2000 лв. Повечето са с поне 10 години гаранция.





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!