Слушайте!
Размер текста
Болгарское национальное радио © 2024 Все права защищены

Трифонов внесе в ЦИК документи за регистрация на Инициативния комитет за референдума

Друг комитет издигна кандидатурите на Александър Каракачанов за президент и Боян Киров за вицепрезидент

Фото: БГНЕС

Шоуменът Слави Трифонов внесе в Централната избирателна комисия документи за регистрация на инициативния комитет за референдума, иницииран от "Шоуто на Слави". Търсят се доброволци, които в деня на вотада стоят в избирателните секции и да приканват всеки да участва в допитването, обяви Трифонов:

Даваме им тази възможност на уважаемите съграждани наши да изразят волята си. Без да правят революции, без да събарят парламенти, без насилие - по един коректен законов път да отразят своята воля.

Националният референдум ще се проведе заедно с президентските избори на 6 ноември. Въпросите са три - дали гласуването да бъде задължително, дали депутатите да се избират мажоритарно и дали държавната субсидия за партиите да бъде намалена на 1 лев за всеки получен действителен глас на изборите.

Документи за участие в президентските избори подаде инициативен комитет, издигащ кандидатурите на Александър Каракачанов за президент и Боян Киров за вицепрезидент. Двамата са подкрепени от Зелената партия и от Българката левица. Целта е промяна на политиката, заяви Каракачанов:

Защото, който и да спечели в момента от първите трима най-номинирани, да кажем, кандидати, никой от тях няма да промени политиката. Те са едни и същи.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!