Слушайте!
Размер текста
Болгарское национальное радио © 2024 Все права защищены

660 лева данък за таксиметровите шофьори в Бургас

Фото: БГНЕС
660 лева данък за таксиметрова дейност ще плащат от следващата година шофьорите в Бургас, реши Общинският съвет в града. Недоволни собственици на жълти коли окупираха залата на местния парламент.

"След 900 лева в нелегалност" и "Нито глас за ГЕРБ" - с тези плакати около 50 таксиметрови шофьори посрещнаха общинските съветници преди заседанието. Недоволството беше срещу предложението на кмета Димитър Николов, налогът да е 900 лева. В хода на дебатите градоначалникът коригира първоначалния размер:

Направихме справка - в София 850, във Варна - 850 лева, Созопол - 1000 лева, в Пловдив - 650, сега ще я предложат. Коментираме да внесем предложение за 660, все пак в Бургас не може да е с най-ниската тарифа в цялата област. Целогодишно се извършва таксиметров превоз, а не само сезонно.


След размяна на остри реплики между таксиметрови шофьори и общински съветници и прекъсване на заседанието решението за данък от 660 лева бе взето с мнозинство.

Реакцията на бранша отново бе негативна. Таксиметрови шофьори се заканиха, че ще пристъпят към протести и блокада на града.

Затваряме града и това е, запушваме всички пътища, докато не вземат разумно решение, каза един от недоволните. 


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!