Слушайте!
Размер текста
Болгарское национальное радио © 2024 Все права защищены

Над 300 състезатели на световната купа по фехтовка в Пловдив

Над 300 състезатели на световната купа по фехтовка в Пловдив
Фото: БГНЕС

Селекционерът на националните отбори на сабя Ивайло Воденов определи състава за участие на световната купа по фехтовка за младежи и девойки "Аспарухов меч“. Надпреварата ще се проведе в събота и неделя в Пловдив.

Имайки предвид високото ниво на турнира, както и спортно-техническата форма на българите след проведените подготвителни лагери, целта е класиране на участник в първите 32-ма, както при младежите, така и при девойките. В отборното състезание ще считаме за успех място сред първите 8. Разчитаме на силна игра на основните ни състезатели - Йоана Илиева, Йоанна Ефимова, Георги Георгиев и Стефан Булдеев, коментира Ивайло Воденов.

При младежите България ще бъде представена от Стефан Булдеев, Христо Ефимов, Галин Генов, Георги Георгиев, Атанас Кънев, Иван Мандов, Даниел Трайков и Добромир Цветков.

Голямата надежда при девойките е 15-годишната Йоана Илиева, която има девето място на световно първенство и балканска титла за жени, която спечели едва на 14 г. Другите избранички на Воденов са Анелия Близнакова, Йоанна Ефимова, Васка Коджабашева, Симона Недялкова, Елица Станимирова, Петя Стоева, Теодора Вутова и Катрин-Мария Живкова.

Специален гост на Световната купа и на Българската федерация по фехтовка ще бъде четирикратният олимпийски шампион на сабя и президент на Европейската конфедерация по фехтовка Станислав Поздняков (Русия).



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!