Слушайте!
Размер текста
Болгарское национальное радио © 2024 Все права защищены

Уволнени са главният счетоводител и ръководители на обществени поръчки в Медицинския университет

Фото: wikimedia.org

След проверката за финансови злоупотреби в Медицинския университет в София са били уволнени главният счетоводител и двама ръководители на обществени поръчки във висшето училище. Според Красимира Маркова - вече бивш главен счетоводител, уволнението е незаконно:

Тъй като основанията за това прекратяване на трудовото правоотношение се отнасят за уволнение на служители, когато става въпрос за търговски дружества. Ние сме ръководители на отдели.

Зад това уволнение виждаме преднамереност и причина, изтъкната по отношение на възпрепятстване на прокуратурата, което не е обоснована, тъй като разполагаме с такива протоколи и документи, с които ние подробно предоставихме и описахме цялата оригинална документация. Ние нямахме и отказвахме да предадем оригинала само по устно разпореждане.

Одитният доклад в университета, който приключи преди дни е предрешен, каза Маркова. Трите бивши служителки заявиха, че не са възпрепятствали или саботирали проверката на прокуратурата, а са предоставили всички изискани документи.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!