Слушайте!
Размер текста
Болгарское национальное радио © 2024 Все права защищены

Преглед на печата

28 хиляди медицински сестри са необходими у нас, съобщава "Телеграф". Недостигът на медицински персонал е причина все още да работят сестри на пенсионна възраст. Според именити лекари дори и 1 500 лева заплата трудно привлича млади хора към професията, а сега възнаграждението е около 600 лева.

"Мамят пенсионери с "лечебни матраци", предупреждава "24 часа". Прокуратурата във Видин проверява сигнали за измама в град Дунавци. Там десетки пенсионери били събрани, уж на беседа за здравето, по време на която им предлагали завивки, матраци и възглавници на твърде високи цени и разиграване на лотария, с обещание за подобряване на здравето.

Висши учебни заведения в Италия са намалили цените си за български студенти, съобщава "Телеграф". Двата най-престижни университета за мода обявили промоционални цени за българи с ниски доходи. Следващата седмица у нас ще има изложение на италианското образование.

Още едно италианско изложение ще има у нас следващата седмица - на авангардни мебели и интериорни аксесоари на елитни дизайнери, пише "Стандарт". Артефактите в експозицията са от различни години от музея на Триенале де Милано.

"Германия спира помощите за безработни българи", пише на първа страница "24 часа". По данни на вестника 71 хиляди наши граждани получават такива помощи. Мярката е предприета от германското правителство спрямо всички граждани на страни-членки от Европейския съюз, които са в системата на социалното подпомагане, но не са работили минимум пет години там.

"Стандарат" конкретизира, че се очаква това решение да бъде прието през следващата седмица. Предвижда се да бъдат лишени от социални помощи граждани на Евросъюза, които не са работили в Германия и които и в момента са безработни. Законопроектът засяга и хора, които работят, но получават твърде ниски доходи и държавата ги подпомага.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!