Слушайте!
Размер текста
Болгарское национальное радио © 2024 Все права защищены

София иска и може да бъде дигитален лидер

В Европейския Комитет на регионите София е избрана заедно със столиците на Естония и Финландия да координира работата в сектора на информационните и комуникационните технологии. Това Радио София съобщи днес в разговор с Малина Едрева – представителя ни в този комитет, но кметът на София Йорданка Фандъкова потвърди новината официално на 12-ата конференция по електронно образование. Тя се провежда в столицата ни и на нея се срещат специалисти от различни области, свързани с новите технологии, подготовката на кадри за бизнеса и тяхната реализация.

Конференцията разглежда дигиталните технологии като съществен инструмент за развитието на електронното образование, за нуждата от изграждането на подходящи IT специалисти, необходими за всички области на индустрията.
Кампанията eSkills for Jobs под егидата на Европейската комисия вече даде резултат – в рамките на около 2 години младежката безработица в Европа е намаляла с около 250 хиляди души.

Чуйте повече за София и общинския ангажимент към създаването на среда за изграждане на добре подготвени кадри, както и за прилагането на иновациите в името на развитието на града.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!