Слушайте!
Размер текста
Болгарское национальное радио © 2024 Все права защищены

Стоян Димитров: Във FIG трябва да се възстанови демократичността, шефовете се държат като богопомазани

Стоян Димитров: Във FIG трябва да се възстанови демократичността, защото шефовете се държат като богопомазани
Фото: ЕПА/БГНЕС

В края на следващата седмица ще се проведе 81-вия конгрес на Международната федерация по гимнастика. Домакин на форума е Токио, а на него предстои да бъде избран новия президент на централата, тъй като досегашния  Бруно Гранди се отказва от президентския пост. Кандидат да оглавят организацията за Джордж Гелзек (Франция) и Моринари Ватанабе (Япония).

България ще има свои кандидати за ключови позиции в ръководните органи на FIG . Това ще са Йордан Йовчев (спортна гимнастика), Стоян Димитров (скокове на батут), Николина Христова (акробатика) и Мария Гигова (художествена гимнастика). 

Това ще е исторически конгрес, защото ще ес смени цялото ръководство. За сега ние клоним за гласуване към Ватанабе, но пак ще има обсъждания. Той е близък на България и всички нас, дори говори малко български. Новото ръководство трябва да възстанови демократичността във световната федерация. Сега шефовете се държат като богопомазани. Сегашният генерален секретар се държи като жандарм с нас, искаме да го сменим, това заяви президентът н БФ Скокове на батут Стоян Димитров.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!