Слушайте!
Размер текста
Болгарское национальное радио © 2024 Все права защищены

Акценти в чуждестранния печат

Фото: ЕПА/БГНЕС

Работниците от Европейския съюз ще трябва да имат висококвалифицирана професия, преди да бъдат допуснати във Великобритания, пише вестник Daily Mail.
Обсъждания визов режим след Брекзита предвижда, да се възстанови граничния контрол и миграцията да се намали до 100 хил. души. Страната ще остане затворена за десетките хиляди нискоквалифицирани мигранти, които влизат всяка година. Британските фирми обаче твърдят, че нискоквалифицираната работна ръка е от изключително значение за услугите, строителството и за събирането на реколтата, посочва вестникът.

Администрацията на американския президент Барак Обама заплашва да започне масивна кибервойна срещу Русия в отговор на предполагаемата намеса на страната в президентските избори, съобщава New York Post. "Ще стане, когато решим, и при обстоятелства, които ще окажат най-голямо влияние", цитира изданието думи на американския вицепрезидент Джо Байдън

Сирийския бежанец Джабер Албакр, който се самоуби в килията си в затвора, се е радикализирал след своето пристигане в Германия. Това пише сп. Spiegel, като се позова на брата на заподозрения терорист. Ако тези сведения се потвърдят, това ще е голям пропуск на германските служби за сигурност, които трябва да следят за потенциални джихадисти сред 900-те хиляди кандидати за убежище, отбелязва изданието.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!