Слушайте!
Размер текста
Болгарское национальное радио © 2024 Все права защищены

Акценти в днешните вестници

Фото: Мария Пеева

"ГЕРБ прави спешен ремонт на Изборния кодекс", съобщава Труд. Бюлетините с "Не подкрепям никого" ще се броят за валидни, ще се промени гласуването зад граница. Реформаторският блок днес ще обяви становището си на специална пресконференция, пише още вестникът.

"Двоен трус в коалицията" е заглавието, с което днес излиза Стандарт. Реформатори и патриоти извиват ръцете на ГЕРБ заради Изборния кодекс, пояснява вестникът. Друг акцент в днешния брой на вестника е нерешеният проблем с бъдещето на мината "Бабино" в Бобов дол. Миньорите не знаят какво ги чака, искат си поминъка. Според Божидар Данев, председател на Стопанската камара, проблемът с миньорите е по-важен от бежанците, пише вестникът.

"ГЕРБ настъпи реформатори и патриоти в интерес на българите в чужбина", е заглавието по темата на 24 часа. Военният министър Николай Ненчев, който е лидер на земеделците в Реформаторския блок, изненадал коалиционните си партньори с призив за предсрочен вот, пише още вестникът. "Киберпрестъпността в Европа задмина традиционната", е друга интересна тема в часовия вестник. Като се позовава на специален доклад на Еропол, всекидневникът твърди, че защитниците на данни са притеснени от хакерите. Според документа, крадците са се усъвършенствали дотам, че копират данните, още докато отиваме към банкомата, пише вестникът.

"Сто джихадисти са минали свободно през България", информира вестник Сега. В огромната си част те не са следени, защото не е имало заповед за ареста им. По-голямата част от тези сто души са пътували към Турция. Над осем хиляди души са се подписали за провеждане на референдум в столичния квартал "Младост", съобщава още вестникът. Инициативен комитет организира протести в огромния район, в който живеят хора колкото са жителите на голям български град, срещу застрояването на зелените площи и детските площадки.

"Пеевски си купи обратно новата печатница", съобщава Капитал дейли. Имотът и сградите, в които е печатницата "ИПК Родина", са купени от свързано с Делян Пеевски дружество, твърди вестникът.

Водещото заглавие на вестник Земя е свързано с мрачната статистика за материалните лишения, в които децата на България живеят. За близо 11 на сто от децата ни не може да бъде удовлетворена нито една тяхна потребност поради финансови причини.

Дума подробно се спира на протестите в няколко европейски държави, включително и у нас, срещу трансграничните споразумения на Европейския съюз с Канада и САЩ.

Монитор предлага подробна информация за възможностите за висше образование в чужбина. Според данни цитирани от вестника, следване в елитен ВУЗ в Съединените щати ще струва до 45 хиляди долара.

"Монитор" допълва по темата, че отоплението през идната зима ще струва на домакинство от 700 до 1200 лева. Темата за времето, по един или друг начин, е експлоатирана от повечето издания.

За октомври ЧЕЗ подготвя надути сметки заради настъпилото застудяване, пише Телеграф.

През ноември, когато му е времето, циганското лято ще се състои, пише "Труд". Прогнозите на синоптиците са затопляне да има още в последните дни на октомври. До 5-6 ноември, ще е слънчево, тихо, с максимални температури до 17-20 градуса.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!