Слушайте!
Размер текста
Болгарское национальное радио © 2024 Все права защищены

Полицията разби българо-гръцки канал за фалшиви шофьорски книжки

Фото: архив

Полицията в Казанлък разби българо-гръцки канал за фалшиви шофьорски книжки. Цената на всяка менте книжка, независимо от категорията, е 500 евро, съобщават от Апелативната прокуратура в Пловдив. 

След няколкомесечна оперативна разработка на автомагистрала "Тракия" при проверка на лек автомобил е намерен запечатан хартиен плик с фалшива книжка - гръцки образец, издадена на името на 26-годишен български гражданин и документ за данъчна регистрация в Гърция. Разследването е продължило с претърсване и изземване от къщата на 51-годишния  Искенди от Николаево на мобилни телефони, две ксерокопия на лични карти и две снимки както и документи за получаване на пари чрез фирма за международни преводи.

При акцията е заловен и 31-годишният Али също от Николаево, който се представил пред полицейските служители със своята фалшива гръцка шофьорска книжка. Срещу него е образувано бързо производство. Желаещите да се снабдят с фалшиви книжки от различни категории давали поръчките си на Искенди заедно с необходимите копия от лични карти и снимки. Той ги е изпращал по куриер на лице в гръцката столица заедно с 500 евро за всеки фалшив документ.

Готовите свидетелства били връщани по същия начин обратно от Гърция в България. 51-годишният Искенди е привлечен като обвиняем. Работата по разбиване на нелегалния канал продължава.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!