Слушайте!
Размер текста
Болгарское национальное радио © 2024 Все права защищены

Здраве и стил на живот - избрано от печата

Шест сметки за парно за септември получиха част от абонатите на столичната "Топлофикация", пише СЕГА. Читател на вестника разказал, че общата сума е около 70 лв., но е разбита на 6 части, без да става ясно за какво точно е плащането. За подобни сметки за септември съобщили и други абонати на дружеството. Те са си платили навреме изравнителните сметки, не са правили възражения и недоумяват защо са наказани с допълнителни плащания. Оказа се, че няма кой да даде смислен отговор на техните въпроси.

Според експертите от "Топлофикация" причината за натрупването на нови допълнителни суми идва от изравнителните сметки. В София те излязоха през август, но само за абонатите, които са допуснали служител на топлинния счетоводител и уредите му са били засечени. В почти всеки вход и към всяка абонатна станция обаче има клиенти, които не осигуряват отчитане на уредите в срок, макар за това обикновено да се дават поне две дати за безплатно посещение. Според правилата всички абонати могат да поръчат отново посещение на служител или да оспорят сметката и да поискат проверка най-късно до 1 октомври. Конкретен отговор за всеки абонат трябвало да се търси и от топлинния счетоводител.

Виж повече

СЕГА извежда в акцент, че заплатите на мъжете и жените ще се изравнят след 68 години. Постигане на 40% жени във висшия и средния мениджмънт на компаниите е една от целите, които държавата смята да препоръча на фирмите у нас, според проекта на национална стратегия за насърчаване на равнопоставеността на жените и мъжете, публикуван за обществено обсъждане от социалното министерство. Приоритетите са пет, всеки от който е съпътстван от "ключови" действия за постигането им - повишаване на участието на жените на трудовия пазар, насърчаването на равенството между тях и "силния" пол при вземането на решения, намаляване на разликите в заплащането между тях, борба срещу насилието, основано на пол, и промяна на обществените стереотипи по отношение на жените.

Виж повече

МОНИТОР съобщава, че Уилям Болдуин ще играе сенатор във филм на братята Халваджян. Безобиден програмист хваща самолета за прибалтийска страна, където ще вдига сватба. Животът му се преобръща, когато осъмва в Мексико с мистериозна пратка в багажа и постепенно осъзнава, че от младоженец се е превърнал в мишена за ЦРУ. Името на лентата е Welcome to Acapulco, а амбицията на Маги и Джуди Халваджиян и Асен Чанков и да атакуват световния кинопазар.

Постарахме се да оформим микс от добри американски и мексикански актьори, тъй като само на тази територия филмът вероятно ще тръгне на 1200 екрана, обяснява Чанков, цитиран от изданието.

Клапата на Welcome to Acapulco ще щракне и в Ню Йорк в края на месеца, като там снимките ще продължат само два дни. След това започва работа по постпродукцията, а премиерата се очаква в средата на 2017 г.

Виж повече



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!