Слушайте!
Размер текста
Болгарское национальное радио © 2024 Все права защищены

Преглед на печата

"Хиляди останаха без инсулин заради черен пазар", е водещото заглавие на вестник "Стандарт". Аптекари продават на германци животоспасяващи ампули. Променят правилата на аптекарите за износа на животоспасяващите лекарства. 
"Цигара е запалила Тютюневия град" е окончателното становище на прокуратурата, пише "24 часа". Обвинението предава на съд бездомника Любомир Данчев, разследват се и длъжностни лица. По случая е извършена шесторна пожаротехническа експертиза.
За да се запази тайната при гласуване, Централната избирателна комисия реши да се изключат камерите за видеонаблюдение в секциите, съобщава "Телеграф". ЦИК представи вчера начина, по който бюлетината с президентските кандидати ще бъде прегъвана. Освен това, специалистите подчертаха, че от секционната комисия ще ни питат дали ще гласуваме за референдума, защото той не е задължителен, и тогава ще ни дават бюлетина за него. 
Русенската фабрика за нефтени продукти е обгазила града, а не производството на френското дружество "Монтюпе", заявяват екоинспектори, цитирани от "24 часа". Еколозите са направили проверка в петък и са установили изпускане на отпадъчни газове в атмосферата над Русе. Жителите на града се оплакват от месеци от замърсявания на въздуха.
В понеделник ще има протест на граждани и брокери на имоти , информира "Телеграф". Те са недоволни от бавната процедура по вписване на имотните сделки. Това, според тях, е предпоставка за измами или провал на сделките и създава излишно напрежение.
Българите и румънците ядат най-малко плодове от народите в Европейския съюз, пише "Стандарт". Проучването на Евростат обобщава, че всички европейци са твърде далеч от здравословното хранене. Най-близко до нормите от половин килограм дневно плодове и зеленчуци са британците, доста от живеещите на стария континент не приемат свежа храна дни наред.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!