Слушайте!
Размер текста
Болгарское национальное радио © 2024 Все права защищены

Движението по АМ „Тракия“ е ограничено при 159-и километър край Стара Загора заради катастрофа

| обновлено 27.10.16 11:14
Фото: БГНЕС

Движението по автомагистрала „Тракия“ е ограничено при 159-и километър край Стара Загора заради ТИР, който се е преобърнал малко след 7 ч. тази сутрин, съобщиха от МВР. 
Движението в посока Бургас се осъществява по обходен маршрут от "Войводиново" - по пътя Пловдив - Поповица и от Поповица до пътен възел "Чирпан" на автомагистралата.
В посока София движението се осъществява в аварийната лента, съобщават от Агенцията "Пътна инфраструктура".
Автомагистрала „Тракия“ в посока Бургас ще бъде отворена за кратко, за да бъде облекчен трафикът между 113 и 156 километър. 
Рано тази сутрин ТИР, пълен с ПВЦ плоскости, е спукал предна лява гума и се е преобърнал на пътя, потвърди за "Хоризонт" Илия Златев, директор на Областно пътно управление в Стара Загора, който е на мястото на произшествието. Той съобщи, че предстои за около час да отворят пътя за движение към Бургас, за да се пропусне насъбралия се километричен поток от автомобили, след което пътят отново ще бъде затворен. Необходими са около пет-шест часа, за да бъде възстановено отново нормалното движение в източната посока на магистрала "Тракия". Дотогова автомобилите ще се движат по обходен маршрут - от пътен възел "Войводино" до пътен възел "Чирпан".



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!