Слушайте!
Размер текста
Болгарское национальное радио © 2024 Все права защищены

Ограничения по АМ "Струма", възстановява се движението по виадукт "Елешница" на АМ "Хемус"

Движението по автомагистрала "Струма" е ограничено до 6.00 ч. утре заради заснемане на рекламни видеоклипове на известна световна автомобилна компания.  
Затруднено е движението в посока Благоевград – от пътен възел "Бобошево" до пътен възел "Кочериново". Трафикът се пренасочва по обходен маршрут – по първокласния път Е-79 между Бобошево и Кочериново. Движението по автомагистрала "Струма" в посока София е без ограничения. 

До 17 часа днес ще бъде възстановено движението по виадукт  "Елешница" на автомагистрала "Хемус". Съоръжението е ремонтирано предсрочно, като първоначално беше огласено, че ще бъде готово за празниците в края на годината. Председателят на Пътната агенция (АПИ) Лазар Лазаров обясни, че времето е помогнало да се ускорят ремонтите:
С отпуснатите средства от правителството в размер на 11,5 милиона направихме възстановяване на голяма част от елементите на съоръжението. Говорим за възстановяване на стълбове, възстановяване на греди, на пътната плоча, на тротоарните конзоли, нова предпазна ограда има от много по-висок клас на задържане, нова хидроизолация, нов асфалт, нова маркировка, нови дилатационни фуги от двете страни на съоръжението, така че реално то изглежда вече като изцяло ново.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!