Слушайте!
Размер текста
Болгарское национальное радио © 2024 Все права защищены

Прокуратурата във Видин работи по два сигнала за купуване на гласове

Общо 5 сигнала за купуване на гласове са постъпили вчера и днес в прокуратурата във Видин. Три от тях са за направени предложения за получаване на пари, без да е посочен конкретен кандидат. Тези сигнали са прекратени.

По два от случаите са образувани досъдебни производства и работата по тях продължава, каза говорителят на прокуратурата Владислав Влашев: 
От полицията съобщиха, че след сигнал за купуване на гласове снощи са задържани двама жители на град Кула. Образувано е досъдебно производство.

100% избирателна активност за президентския вот отчетоха още преди обяд в секцията за гласуване в Дома за стари хора във видинското село Кутово.
В дома за стари хора в село Кутово за първи път можеха да гласуват на място. Досега  възрастните, повечето от които трудноподвижни, са извозвани до изборните помещения, каза директорът на дома Юлия Антова.
Водихме ги в селото, те са трудно подвижни, чакат на опашка.
Никой от 19-те обитатели не пропусна да упражни правото си на вот. Сто процента от възрастните гласуваха за президент, но в референдума някои не участваха. За хората от дома, гласуването е празник, казаха от СИК.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!