Слушайте!
Размер текста
Болгарское национальное радио © 2024 Все права защищены

ГЕРБ и БСП ще подкрепят референдума, иницииран от Слави Трифонов

Фото: БГНЕС

ГЕРБ и БСП ще подкрепят референдума, иницииран от Слави Трифонов. Това става само ден, след като инициаторите обвиниха Централната избирателна комисия в чудовищна манипулация.

Цветан Цветанов от ГЕРБ обясни, че тепърва партията ще решава как да подкрепи референдума:

Нямаме още политическо решение. Въвеждането на мажоритарния елемент е важен фактор за издигане авторитета както на институцията парламент, така също и на политическите партии. За въпроса за субсидиите трябва да се направи един анализ и трябва да бъде намалена субсидията достатъчно, за да не изпадат партиите в зависимост. Ние трябва да се съобразяваме с тази форма на пряко допитване до българските избиратели.

Корнелия Нинова каза, че БСП директно обмисля да внесе предложения, съобразени с трите въпроса от референдума:

Ние сме правили предложение за мажоритарни избори, но конкретно в какво съотношение, ще го поднесем, когато сме готови. Субсидията трябва да се намали. Хората се произнесоха. Или ги чуваме, това е предпоследният сигнал. Следващият ще е фатален.

Радан Кънев
от ДСБ, които ще излизат от РБ, прогнозира основна промяна в политическите партии:

Очевидно е, че партийното финансиране ще трябва да бъде ограничено. Ако българските политици пренебрегнат волята на над 3 милиона души, те ще престанат да бъдат политици за броени месеци.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!