Слушайте!
Размер текста
Болгарское национальное радио © 2024 Все права защищены

Преглед на печата

Фото: Мария Пеева

"Патриотичният фронт може да вземе мандат за формирането ново правителство, но няма с кого да го състави", пише "24 часа". Необходима е подкрепата на ГЕРБ, БСП и ДПС. Вестникът цитира телевизионно интервю на председателя на ДСБ Радан Кънев, според когото министрите от Реформаторския блок са провалили Бойко Борисов.

"Стандарт" цитира радиоинтервю на Румяна Коларова, бивш служебен министър на образованието, която предлага партиите да направят програмно правителство. Вестникът цитира и лидера на ВМРО Красимир Каракачанов, според когото ще бъде добре, ако парламентът излъчи сега правителство. Така няма да има нужда следващият президент да разпуска парламента и да сформира служебен кабинет.

"Телеграф" цитира Меглена Кунева, че оставката на правителството няма да попречи на бъдещото председателство на страната ни на ЕС. На обучителен семинар по темата, тя е пояснила, че и в другите две страни, които ще управляват Съюза през 2018-та, предстоят предсрочни избори. Все още обаче не е ясно кой ще поеме от нея подготовката.

"Стандарт" допълва, че са отделени пари за ремонт на НДК, резиденцията в Бояна и за парламента. През 2018 година ще сме домакин и на среща Европейски съюз - Съединените щати. Възможно е форумът да се проведе по време на председателството ни.

"24 часа“ пише за най-новата система в лечението на коронарната болест на сърцето. Вестникът цитира специализиран сайт, който съобщава, че на 61-годишен пациент е поставен резорбиращ се магнезиев стент. Досега, в света са направени по-малко от хиляда такива интервенции, а изобретението е на германски екип.

До 3 декември, в зала "Универсиада" в София, се провежда изложението "Златен лъв", на което можем да се облечем за сумата от сто лева, разказва "Телеграф". Продават се дънки по 30 лева и пуловери по 35. Посетителите могат да си купят българска качествена и евтина козметика, както и хранителни продукти.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!