Слушайте!
Размер текста
Болгарское национальное радио © 2024 Все права защищены

Първи концерт в първия сезон

Йордан Камджалов: "Genesis Orchestra" - синоним на вкус и професионализъм

Фото: facebook/ GENESIS ORCHESTRA

В събота, на 26 ноември в зала "България" под диригентската палка на Йордан Камджалов "Genesis Orchestra" ще открие своя първи сезон.

По думите на маестро Камджалов идеята за създаването на оркестъра е на музиканти от Франкфурт и най-вече на концертмайстора Чавдар Вълков, като целта е "създаване на музикален апарат, в който няма пестене на звук, емоция, темперамент, професионализъм. Оркестър, който вън от институционалното да може да създава и актуализира вкус, ниво, критерий". Като доказателство за специалното отношение към младата публика, в залата ще има лимитиран брой места за ученици и студенти, които ще бъдат с 50 процента намаление от основната цена. 

След София този първи концерт от първия сезон на "Genesis Orchestra" ще бъде представен в Мюнхен в залата на Баварската филхармония в присъствието на Министъра на културата на Бавария, както и на посланиците на седем държави, сред които на Русия, Китай, Италия, България, Германия. Желанието на Йордан Камджалов е чрез изпълненията си оркестърът да предаде на публиката нещо красиво, вдъхновяващо и силно. Вяра, надежда и любов.

Още подробности за оркестъра и неговата мисия разказва Даниела Бенишева. 


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!