Слушайте!
Размер текста
Болгарское национальное радио © 2024 Все права защищены

Даниел Цочев: Ще разкажем красива и малко тъжна приказка за Емил Димитров

"На Нея с обич! Емил Димитров"
Така е озаглавен спектакълът, чиято премиера е на 20 декември в зала 1 на НДК. По думите на актрисата Антония Малинова, която повече от 20 години живее в Париж и се завръща тук специално за това участие "спектакълът ще бъде едно пътешествие през болката, смеха, любовта. Всичко това акомпанирано с песните на Емил Димитров, изпълнени на живо от Даниел Цочев в съпровод на оркестър "Симфониета София".

Режисьорът Снежина Петрова, авторът на сценария Нели Бенова, както и самият Даниел Цочев са категорични, че не става дума нито за документален театър, нито за концерт, а за музикален спектакъл - красива, поетична и малко тъжна приказка за живота на големия артист Емил Димитров, живот, съпътстван от успехи и слава, но и от предателства и много самота. Авторите и участниците се надяват спектакълът да развълнува както хората, които посвещават живота си на сцената, така и публиката, която ще разбере цената да си идол за поколения.

Изпълнителят на главната роля в този музикален спектакъл актьорът Даниел Цочев се среща за първи път с песните на Емил Димитров, когато е тийнейджър.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!