Слушайте!
Размер текста
Болгарское национальное радио © 2024 Все права защищены

Граждани на Бургас протестират срещу строежа на 17-етажен блок на метри от Морската градина

Фото: wikipedia.org

Около 30 бургазлии застанаха пред багерите и спряха строителни дейности по ВиК проект в комплекс "Лазур“. Подземните комуникации предшестват строеж на 17-етажен блок на метри от Морската градина.

За подробния устройствен план на парцела има заведени дела в Административния съд, след като според прокуратурата има нарушение при изготвянето му от Общината. Това не спира бъдещите дейности по строежа на нов блок, който ще е на метри от съседните. Затова и от няколко дни в района се извършва подмяна на канализацията, а бургазлии успяха поне за няколко часа да ги спрат като застанаха пред багерите. Гражданите са категорични, че няма да допуснат строежа:

Тук се предвижда да има сграда със застроена площ от 2500 квадрата. Ще се борим тук и ще отстояваме зелените площи на града и детските площадки - коментира жител на комплекс "Лазур“.

Техническият ръководител спря временно дейностите, за да не пострада някой. Инвеститорът е категоричен, че всичките му документи са изрядни, а Общината е издала разрешително за ВиК проекта.





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!