Слушайте!
Размер текста
Болгарское национальное радио © 2024 Все права защищены

БСП иска съвместно заседание на парламентарните комисии по вътрешна сигурност и транспорт за трагедията в Хитрино

Нинова определи като загуба на време приемането на мандата от РБ

| обновлено 13.12.16 16:17
Корнелия Нинова
Фото: БГНЕС

БСП внесе искане за провеждане на съвместно заседание на парламентарните комисии по вътрешна сигурност и обществен ред и транспорт за трагедията в Хитрино. Социалистите настояват да се промени законът за защита при бедствия в частта подпомагане и възстановяване. 
Лидерът на БСП Корнелия Нинова коментира:  
Помощ за подпомагане възстановяване на жилищата им се полага само ако месечният доход на лицето не надвишава размера на официалната линия на бедност, а тя е 300 лева. Смятаме, че това не е справедливо. Предлагаме този текст да отпадне и всеки, който е пострадал от такова събитие, да може да получи обезщетение от държавата до размера на данъчната оценка на жилището си.

Парламентарната група на БСП ще дари 40 000 лева от декемврийските заплати на депутатите за да подпомогне пострадалите от село Хитрино.  

Корнелия Нинова определи като загуба на време приемането на мандата от Реформаторския блок. Тя призова да се сформира бързо служебен кабинет и да се определи датата на предсрочните парламентарни избори. 
Няма да могат да съставят кабинет в рамките на този парламент. Така че, това иди ми-дойди ми и разтакаване вече идва в повечко. Това е загуба на време и за държавата.

Нинова определи като абсурдна идеята, която беше лансирана преди дни, кабинетът Борисов да остане като служебно правителство.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!