Слушайте!
Размер текста
Болгарское национальное радио © 2024 Все права защищены

Окръжният съд във Видин отложи за януари делото за взрива в завода за боеприпаси в Горни Лом

Фото: радио Видин

Окръжният съд във Видин отложи за 20-и януари делото за взрива в завода за боеприпаси в Горни Лом преди две години, който отне живота на 15 души. Информация на Анжела Каменова от Радио Видин:

На насроченото за днес заседание се явиха четиримата обвиняеми и защитата им. Собственикът на завода Валери Митков е привлечен под отговорност за смъртта на 15 души, както и за причинени телесни повреди на две лица.

Обвиняема за причинена смърт по немарливост е Палма Иванова, бивша служителка в предприятието, която е отговаряла за безопасността на труда. Подсъдими за престъпления по служба са Божидар Василев, бивш началник на отдел "Контрол върху общоопасните средства" в МВР и Ивелина Бахчеванова, която е била директор на дирекцията за международно контролирана търговия и сигурност в икономическото министерство.

Заради информация, която според съдебния състав е държавна тайна, заседанието се проведе при закрити врати. Не е постигнато споразумение страните да признаят вината си и процесът да е по съкратеното производство. Предсоти да бъдат разпитани над 200 свидетели по делото.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!